Maurice Reusen

Als je Maurice, consultant assetmanagement bij Delta Pi, vraagt zijn dagelijkse werkzaamheden in gewone mensentaal te omschrijven, antwoordt hij: “Ervoor zorgen dat de hele spulleboel in de openbare ruimte in stand wordt gehouden.” Een omschrijving die niet alleen de essentie raakt van wat hij doet, maar tegelijkertijd ook enorm veel om het lijf heeft. We hebben het hier namelijk niet over de minste ‘spulleboel’. Maurice houdt zich bezig met het assetmanagement van sluizen, vaarwegen, bruggen en andere kunstwerken in Nederland, die eigendom zijn van partijen als gemeentes, provincies, waterschappen en Rijkswaterstaat. Als adviseur assetmanagement adviseert hij deze partijen over de vraag hoe ze hun assets zo goed mogelijk in stand kunnen houden, tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten. “Daarbij ligt de focus niet alleen op het beheer en onderhoud, maar ook op aspecten als informatiebehoefte, financiën en organisatie. Samen met zijn opdrachtgevers zorg hij ervoor dat vandaag de inspanning vermindert, waardoor morgen betere prestaties gerealiseerd worden. Zodat opdrachtgevers, juist, klaar zijn voor morgen! Maurice gaat tevreden naar huis als door slim samen te werken een concrete stap vooruit is gezet.”

Voordat Maurice het team van Delta Pi kwam versterken, werkte hij ruim 24 jaar bij Royal HaskoningDHV. Zijn liefde voor het vak werd aangewakkerd door het allereerste project waar hij aan mocht bijdragen: de renovatie van de Noordersluis in IJmuiden. “Een megaproject met gigantisch veel impact.” Onlangs maakte hij de overstap naar ons (ietwat) kleiner consultancybureau. “De compacte, platte organisatie, enthousiaste club mensen en de prestigieuze opdrachten waren voor Maurice reden om de overstap te maken. Delta Pi heeft een vooraanstaande plek in het vakgebied en staat hoog aangeschreven bij opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, voor zo’n club wil Maurice graag werken.” Binnen zijn eerste opdracht richt Maurice zich als assetmanager kunstwerken en vaarwegen de komende tijd op het inrichten en verbeteren van het risico- en prestatie-gestuurde assetmanagement bij de provincie Overijssel.

Denkt hij doordeweeks veel na over de assets rondom het water; op winterse zondagen springt hij het liefst ín het water, als fanatiek winterzwemmer. Daarnaast is hij, met dank aan zijn klusdrift, regelmatig in de weer met hamer en beitel. En hoewel die twee hobby’s behoren tot de stoerdere categorie, zoekt Maurice ook regelmatig de yogamat op om de rust in zichzelf te vinden.

Wil je weten hoe je het assetmanagement binnen jouw organisatie naar een hoger niveau kunt tillen? Trek aan de bel bij Maurice via m.reusen@delta-pi.nl.

Bekijk mijn LinkedIn profiel