Reinder Roos

Dat een brug een complexe asset is en meer is dan ‘een weg over het water’, wist Reinder natuurlijk wel. Toch had hij er nooit zo bij stil gestaan en reed hij, net als zoveel Nederlanders, gedachteloos over de bruggen die Nederland rijk is. Tot hij bij Delta Pi kwam werken. Bij ons mocht hij zich, vanaf het moment dat het ontwerp gestalte begon te krijgen, vastbijten in de plannen voor de nieuwe spoorbrug over de Botlek in het Rotterdamse havengebied. Delta Pi werd namelijk om expertise gevraagd, toen halverwege het project bleek dat er onvoldoende inzicht verkregen kon worden over  de niet-beschikbaarheid van de brug voor de gebruikers ervan. De brug vervult namelijk een functie voor zowel de kapiteins van de vrachtschepen en de machinisten en passagiers van de treinen, als voor de automobilisten die dagelijks over de brug rijden. Sinds zijn betrokkenheid bij het project, kan Reinder niet meer over een brug rijden zonder te bedenken wat er allemaal komt kijken bij het optimaal beschikbaar, betrouwbaar, onderhoudbaar en veilig houden van zo’n asset.

Gespecialiseerd in RAMS-management en met een rugzak vol ervaring in de wereld van de treinbeveiliging, mogen we Reinder vanaf 2016 tot het team van Delta Pi rekenen. De open cultuur, uitdagende projecten en specialistische kennis van collega’s overtuigden deze leergierige adviseur om in Vught aan de slag te gaan. Door de prestaties van assets (op onderdelen) inzichtelijk te maken en de resultaten van analyses te vertalen naar begrijpelijke taal, helpt Reinder onze opdrachtgevers nu dagelijks bij het maken van kloppende risico-inschattingen.

Reinder is niet alleen leergierig in zijn werk; ook in zijn vrije tijd verdiept hij zich graag in uiteenlopende onderwerpen. Daarom tref je hem regelmatig aan met een koptelefoon op zijn hoofd, luisterend naar een podcast over de Amerikaanse politiek, gerechtelijke processen of muziek.

Sparren met Reinder? Neem contact met hem op via r.roos@delta-pi.nl.

Bekijk mijn LinkedIn profiel