1. We Know How to share solutions12
 2. We Know How to celebrate11
 3. We Know How to enjoy10
 4. We Know How to calculate9
 5. We Know How to share solutions8
 6. We Know How to inspire7
 7. We Know How to share solutions6
 8. We Know How to inform5
 9. We Know How to surprise4
 10. We Know How to share solutions3
 11. We Know How to build history2
 12. We Know How to toast1

Delta Pi

20 Insights

Bij Delta Pi geloven we dat je grip op verandering houdt door tijdig vooruit te kijken, te denken en te handelen. Een overtuiging waarmee we inmiddels al 20 jaar toonaangevende organisaties succesvol adviseren en ondersteunen om samen klaar te zijn voor morgen. Hoog tijd dus om daar eens bij stil te staan.

Dus grijpen we dit jaar twintig momenten aan om – zoals gebruikelijk – inzichten, kennis en oplossingen te delen en zo samen ons jubileum te vieren. Verspreid over het jaar worden aan de hand van ’20 insights’ grote én kleine festiviteiten georganiseerd voor collega’s, klanten en relaties.

Houd deze pagina dus goed in de gaten, want ook voor de organisatie van onvergetelijke jubilea geldt: ‘we know how’. Wordt vervolgd!

Bekijk onze insights!

12.We Know How to share solutions

Delta Pi is te gast geweest bij Nebest voor het eerste CROW webinar voor de oprichting van het Platform Civiele Kunstwerken. Het platform wat in september van start is gegaan. We zijn als Delta Pi samen met Rijkswaterstaat, ProRail, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Nebest en Avans Hogescholen betrokken en zitten in het kernteam voor het Platform. Onze collega Maurice was namens Delta Pi te gast bij het webinar. Benieuwd? Check de vlog die Maurice heeft opgenomen bij het webinar.

 

 

Oprichting Platform Civiele Kunstwerken

11.We Know How to celebrate

Zomer! Warmte, gezelligheid, samenzijn, leuke dingen doen. Misschien wel lekker op reis in Nederland of naar het buitenland. We vieren dit jaar dat Delta Pi 20 jaar bestaat en wij hopen dat jullie het leuk vinden een kijkje in onze keuken te krijgen d.m.v. allerlei verschillende insights. Met deze insight vieren wij de vakantieperiode. Hoe? Met allerlei leuke cadeautjes in het teken van de zomerperiode. Een leuk boek over vakanties in Nederland, een lekker flesje Rose wijn, een wijnkoeler met ons eigen beeldmerk, een tube zonnebrandcreme. Maar ook een Delta Pi Spotify playlist met de top 40 summerhits van onze collega’s. Hoe leuk is dat! Wij wensen iedereen een hele fijne zomer. We Know How to celebrate – the holiday season 😉

10.We Know How to enjoy

Het afgelopen jaar heeft veel van ons gevraagd. Als organisatie, maar ook privé, hebben we meer dan ooit flexibiliteit en doorzettingsvermogen moeten tonen. En met succes, want we kunnen terugblikken op mooie projecten en samenwerkingen. Daar zijn wij ontzettend trots op!

Na zo’n intensieve periode vinden wij het dan ook erg belangrijk stil te staan bij de behaalde resultaten en ons gezamenlijk succes te vieren. Samen met het hele Delta Pi team hebben wij genoten van drinks & bites én een heerlijk 3-gangen menu bij de IJzeren Man in Vught. We Know How to enjoy!

9.We Know How to calculate

De kracht van Delta Pi zit vooral in adviesverlening over op risico’s gebaseerde beslissingen. Dit omvat o.a. ook een 4-daagse training die Peter Bakker en Reinder Roos onlangs aan onze “collega’s” van Dutch Process Innovators (DPI) hebben gegeven. In deze meerdaagse training lag de focus op het overbrengen van meer inzicht in het volgen van de logische stappen richting een onderbouwde risico-uitspraak. Bij deze logische stappen staat het zogenaamde ‘functioneel denken’ centraal, van waaruit risico’s op basis van zowel een kwalitatieve- als kwantitatieve analyse kunnen worden beheerd. Wij kijken terug op een succesvolle training met een leuke en betrokken groep mensen. Bedankt DPI voor deze mooie samenwerking!

8.We Know How to share solutions

Beschikbare vaarwegen en snelwegen zijn enorm belangrijk voor onze bereikbaarheid en veiligheid en zijn voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Maar is dat ook zo? Hoe zorg je voor goede keuzes op het gebied van beheer en onderhoud van onze vaar- en snelwegen? Onze collega Reinder Roos vertelt in deze vlog over zijn werkzaamheden als assetmanager bij Rijkswaterstaat Noord Nederland.

7.We Know How to inspire

Donderdag 20 mei heeft Delta Pi een gastcollege mogen geven voor 2e en 3e jaars studenten technische bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Het was een hybride gastcollege waarbij 30 studenten vanuit het Atrium van Avans aanwezig waren en nog eens 10 studenten haakte digitaal aan, wat natuurlijk helemaal in deze huidige digitale tijd past. ;-)

Wat je nog vaak hoort is dat de beroepstheorie niet altijd aansluit bij de praktijk en dat is jammer én een gemiste kans vinden wij. De insteek van Joël en Ivan was dan ook de verbinding te maken tussen theorie en praktijk. Mooi om terug te horen dat de informatie die wij deelde herkenbaar was voor de studenten omdat daar tijdens de lessen ook aandacht voor is. Zo creëren we uiteindelijk een win-win situatie!

6.We Know How to share solutions

Klimaatadaptatie. Wat is dat eigenlijk? En wist je dat klimaatverandering niet alleen mens en natuur raakt? Max neemt je in deze vlog mee in wat klimaatadaptatie betekent voor de infrastructuur van ProRail. Check de video hieronder.

5.We Know How to inform

Bij Delta Pi blijven we in beweging en proberen we telkens weer nieuwe dingen uit om onze relaties en klanten te informeren. Wie is Delta Pi? Wat doet Delta Pi? En wie zijn nu die drijvende krachten achter Delta Pi? Wij vinden het ontzettend leuk om onze kennis over te dragen en onze klanten een kijkje in onze 'keuken' te geven. Middels het Delta Pi E-magazine hopen we hier op een leuke manier invulling aan te geven.

Een project uit de ‘oude doos’, een diepte interview met onze collega Hans of een heus opiniestuk, geschreven door onze collega Melchert. Benieuwd? Je vindt het allemaal in onze eerste editie van het Delta Pi E-magazine! Want… We Know How to inform 😉

Klik hier om ons eerste Delta Pi E-magazine te lezen!

4.We Know How to surprise

Wie jarig is… trakteert! Deze keer was het de beurt aan onze collega’s om in het zonnetje gezet te worden. Samen met 3 collega’s zijn we in de auto gestapt en hebben we onze collega’s thuis verrast met een heerlijke lekkernij en een persoonlijke boodschap, handgeschreven op een kaartje. Uiteraard kon de confetti niet ontbreken. Erg leuk om al die blije gezichten te zien.

3.We Know How to share solutions

De eerste vlog van Delta Pi is een feit! Onze collega Melchert vertelt je meer over faalkansbeheer bij de Haringvlietsluizen. Benieuwd welke methoden en technieken Delta Pi nog meer gebruikt? Op onze website vind je hier meer informatie over.

Faalkansbeheer bij de Haringvlietsluizen

2.We Know How to build history

Hoe tof is het om in een rijksmonument je werk te mogen verrichten voor en samen met klanten?  Hoe bijzonder en mooi is het om het station, met zijn zwarte plek in de historie, samen met de NS, een nieuwe duurzame invulling te mogen geven. En hoe gaaf is het dan als je kantoor ook nog eens verkrijgbaar is in lego uitvoering!

2450 lego stenen

Alweer 10 jaar is Delta Pi gehuisvest in een bijzonder monument: het oude stationsgebouw van Vught. Een station met een bewogen geschiedenis. Op maandag 1 februari ontvingen we Christian van der Ven en zijn vriendin Wilma van den Brink, die op een bijzondere manier hun werk in een hobby hebben laten overgaan. En ‘ons’ station staat daarin centraal! Christian heeft het station nagebouwd… in 2.450 Lego-stenen! Wij waren erg benieuwd naar het verhaal hierachter.

Het station is in 1868 officieel geopend en is het laatst overgebleven stationsgebouw van dit type in Nederland. Christian wilde dit station in Lego nabouwen omdat dit de plek is waar de opa van Wilma in 1943 aankwam, met als bestemming Kamp Vught. Hij hielp tientallen Franse krijgsgevangenen uit Duitsland ontsnappen, maar werd verraden. Regelmatig wandelen Christian en Wilma langs het station en voormalige kampterrein en realiseren zij zich dat wij onze vrijheid aan zulke gewone mensen, die tussen hoop en vrees helden werden, te danken hebben.

Originele architectuur

Christian woont in Vught en werkt in het dagelijks leven als archivaris in ’s-Hertogenbosch. Voor het ontwerp van het Lego-station heeft hij gebruik gemaakt van originele bouwtekeningen, foto’s en documentatie uit het archief. Christian vertelt: “Ik heb zo goed mogelijk de situatie proberen na te bouwen zoals deze was in 2003, vlak voordat het station zijn loketfunctie verloor. Belangrijkste vind ik, dat het Lego-model de architectuur van het eigenlijke gebouw recht doet. Vooral op de hoekrisalieten, de bovenramen en het dak heb ik stevig zitten puzzelen”.

Christian heeft een bouwinstructie geschreven waar in 295 stappen wordt uitgelegd hoe je het stationsgebouw in Vught zelf in lego kunt bouwen. De bouwinstructie is voor 3 euro te koop en met deze aanschaf steun je ook nog eens een goed doel. De opbrengst wordt namelijk gedoneerd aan Nationaal Monument Kamp Vught.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf aan de slag? Via de link hieronder kom je bij de bouwtekening.

Bouwtekening Stationsgebouw Vught

1.We Know How to toast

Delta Pi viert feest! Al 20 jaar werken wij met veel passie en enthousiasme voor dit mooie bedrijf. Een bijzondere mijlpaal waar we graag bij stil staan. Trots op wat we bereikt hebben. Trots op onze klanten en op ons team. Met alle medewerkers hebben wij de start van ons jubileumjaar op gepaste afstand “hybride” met elkaar gevierd. Proost!

Volg Delta Pi naar de volgende 20 jaar!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Delta Pi door ons te volgen op LinkedIn.

Bekijk onze LinkedIn pagina