1. We Know How to share solutions15
 2. We Know How to inform14
 3. We Know How to calculate13
 4. We Know How to share solutions12
 5. We Know How to celebrate11
 6. We Know How to enjoy10
 7. We Know How to calculate9
 8. We Know How to share solutions8
 9. We Know How to inspire7
 10. We Know How to share solutions6
 11. We Know How to inform5
 12. We Know How to surprise4
 13. We Know How to share solutions3
 14. We Know How to build history2
 15. We Know How to toast1

Delta Pi

20 Insights

Bij Delta Pi geloven we dat je grip op verandering houdt door tijdig vooruit te kijken, te denken en te handelen. Een overtuiging waarmee we inmiddels al 20 jaar toonaangevende organisaties succesvol adviseren en ondersteunen om samen klaar te zijn voor morgen. Hoog tijd dus om daar eens bij stil te staan.

Dus grijpen we dit jaar twintig momenten aan om – zoals gebruikelijk – inzichten, kennis en oplossingen te delen en zo samen ons jubileum te vieren. Verspreid over het jaar worden aan de hand van ’20 insights’ grote én kleine festiviteiten georganiseerd voor collega’s, klanten en relaties.

Houd deze pagina dus goed in de gaten, want ook voor de organisatie van onvergetelijke jubilea geldt: ‘we know how’. Wordt vervolgd!

Bekijk onze insights!

15.We Know How to share solutions

Zoals jullie weten staat dit hele jaar in het teken van ons 20-jarig jubileum. In al onze communicatie uitingen zie je ‘we know how’ voorbij komen. Maar hoe is dit idee nou eigenlijk ontstaan? In onderstaande vlog legt Margarita dat aan je uit.

Het idee van We Know How!

14.We Know How to inform

Bij Delta Pi blijven we in beweging en proberen we telkens weer nieuwe dingen uit om onze relaties en klanten te informeren. Wie is Delta Pi? Wat doet Delta Pi? En wie zijn nu die drijvende krachten achter Delta Pi? Wij vinden het ontzettend leuk om onze kennis over te dragen en onze klanten een kijkje in onze 'keuken' te geven. Middels het Delta Pi E-magazine hopen we hier op een leuke manier invulling aan te geven.

Een project uit de ‘oude doos’, waar Peter Bakker je meer over vertelt, een diepte interview met onze collega Michiel of een heus opiniestuk, geschreven door onze collega Melchert. Benieuwd? Je vindt het allemaal in onze tweede editie van het Delta Pi E-magazine! Want… We Know How to inform ?

Klik hier om de 2e editie van ons E-magazine te lezen!

13.We Know How to calculate

Dat een jarige trakteert is een mooie gewoonte. In dit geval is de jarige Delta Pi met haar 20 jaar bestaan. Het trakteren bestond uit het geven van een gratis workshop over kwantificeren van prestaties.

Hiervoor was een mooi gemêleerd gezelschap samengekomen in het kantoor van Delta Pi in Vught. Van opdrachtgever zijde mochten we medewerkers ontvangen van Rijkwaterstaat, ProRail en Provincie Overijssel. Van opdrachtnemer zijde mochten we medewerkers ontvangen van Alstom, Vialis, CroonWolter & Dros en de Thales Group.

Voor een aantal deelnemers was het een kennismaking tot het kwantificeren van prestaties. Voor anderen was het een verfrissing van de achtergronden van het kwantificeren.

Voor Delta Pi lag er ook een prestatie, namelijk de theorie van kwantificeren te beperken tot slechts 80 sheets! (Een onderwerp waar je gemakkelijk twee dagen over kunt praten). Maar ook de uitdaging om de essentie van de kaders van asset management toe te lichten.

Na de theorie was het aan de deelnemers om in groepjes samen een casus uit te werken van het falen van een windturbine. Een casus waarbij geen van de deelnemers in hun werkveld zat. Onderdeel van de casus was om de bijdrage van de diverse onderdelen tot het falen van de turbine als geheel te bepalen.

De deelnemers konden vervolgens met elkaar het geleerde meten met een quiz. Deze kennis-kracht-meting bleef tot het laatste van de 16 vragen spannend, waarbij drie kandidaten met elkaar stuivertje wisselden tot het einde. ?

Als slotsom konden we gezamenlijk concluderen dat het kwantificeren door prestatie-analyses bijdraagt aan betere prestatiesturing binnen het assetmanagement. Met name voor complexere assets of assets waar een hoge prestatie van verwacht wordt die tegen de grenzen van de asset liggen. Een berekende toekomstige prestatie helpt in het balanceren met risico’s en kosten.

Wij hebben veel plezier ondervonden van de leergierige en enthousiaste deelnemers.

Bedankt voor jullie aanwezigheid!

12.We Know How to share solutions

Delta Pi is te gast geweest bij Nebest voor het eerste CROW webinar voor de oprichting van het Platform Civiele Kunstwerken. Het platform wat in september van start is gegaan. We zijn als Delta Pi samen met Rijkswaterstaat, ProRail, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Nebest en Avans Hogescholen betrokken en zitten in het kernteam voor het Platform. Onze collega Maurice was namens Delta Pi te gast bij het webinar. Benieuwd? Check de vlog die Maurice heeft opgenomen bij het webinar.

 

 

Oprichting Platform Civiele Kunstwerken

11.We Know How to celebrate

Zomer! Warmte, gezelligheid, samenzijn, leuke dingen doen. Misschien wel lekker op reis in Nederland of naar het buitenland. We vieren dit jaar dat Delta Pi 20 jaar bestaat en wij hopen dat jullie het leuk vinden een kijkje in onze keuken te krijgen d.m.v. allerlei verschillende insights. Met deze insight vieren wij de vakantieperiode. Hoe? Met allerlei leuke cadeautjes in het teken van de zomerperiode. Een leuk boek over vakanties in Nederland, een lekker flesje Rose wijn, een wijnkoeler met ons eigen beeldmerk, een tube zonnebrandcreme. Maar ook een Delta Pi Spotify playlist met de top 40 summerhits van onze collega’s. Hoe leuk is dat! Wij wensen iedereen een hele fijne zomer. We Know How to celebrate – the holiday season 😉

10.We Know How to enjoy

Het afgelopen jaar heeft veel van ons gevraagd. Als organisatie, maar ook privé, hebben we meer dan ooit flexibiliteit en doorzettingsvermogen moeten tonen. En met succes, want we kunnen terugblikken op mooie projecten en samenwerkingen. Daar zijn wij ontzettend trots op!

Na zo’n intensieve periode vinden wij het dan ook erg belangrijk stil te staan bij de behaalde resultaten en ons gezamenlijk succes te vieren. Samen met het hele Delta Pi team hebben wij genoten van drinks & bites én een heerlijk 3-gangen menu bij de IJzeren Man in Vught. We Know How to enjoy!

9.We Know How to calculate

De kracht van Delta Pi zit vooral in adviesverlening over op risico’s gebaseerde beslissingen. Dit omvat o.a. ook een 4-daagse training die Peter Bakker en Reinder Roos onlangs aan onze “collega’s” van Dutch Process Innovators (DPI) hebben gegeven. In deze meerdaagse training lag de focus op het overbrengen van meer inzicht in het volgen van de logische stappen richting een onderbouwde risico-uitspraak. Bij deze logische stappen staat het zogenaamde ‘functioneel denken’ centraal, van waaruit risico’s op basis van zowel een kwalitatieve- als kwantitatieve analyse kunnen worden beheerd. Wij kijken terug op een succesvolle training met een leuke en betrokken groep mensen. Bedankt DPI voor deze mooie samenwerking!

8.We Know How to share solutions

Beschikbare vaarwegen en snelwegen zijn enorm belangrijk voor onze bereikbaarheid en veiligheid en zijn voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Maar is dat ook zo? Hoe zorg je voor goede keuzes op het gebied van beheer en onderhoud van onze vaar- en snelwegen? Onze collega Reinder Roos vertelt in deze vlog over zijn werkzaamheden als assetmanager bij Rijkswaterstaat Noord Nederland.

7.We Know How to inspire

Donderdag 20 mei heeft Delta Pi een gastcollege mogen geven voor 2e en 3e jaars studenten technische bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Het was een hybride gastcollege waarbij 30 studenten vanuit het Atrium van Avans aanwezig waren en nog eens 10 studenten haakte digitaal aan, wat natuurlijk helemaal in deze huidige digitale tijd past. ;-)

Wat je nog vaak hoort is dat de beroepstheorie niet altijd aansluit bij de praktijk en dat is jammer én een gemiste kans vinden wij. De insteek van Joël en Ivan was dan ook de verbinding te maken tussen theorie en praktijk. Mooi om terug te horen dat de informatie die wij deelde herkenbaar was voor de studenten omdat daar tijdens de lessen ook aandacht voor is. Zo creëren we uiteindelijk een win-win situatie!

6.We Know How to share solutions

Klimaatadaptatie. Wat is dat eigenlijk? En wist je dat klimaatverandering niet alleen mens en natuur raakt? Max neemt je in deze vlog mee in wat klimaatadaptatie betekent voor de infrastructuur van ProRail. Check de video hieronder.

5.We Know How to inform

Bij Delta Pi blijven we in beweging en proberen we telkens weer nieuwe dingen uit om onze relaties en klanten te informeren. Wie is Delta Pi? Wat doet Delta Pi? En wie zijn nu die drijvende krachten achter Delta Pi? Wij vinden het ontzettend leuk om onze kennis over te dragen en onze klanten een kijkje in onze 'keuken' te geven. Middels het Delta Pi E-magazine hopen we hier op een leuke manier invulling aan te geven.

Een project uit de ‘oude doos’, een diepte interview met onze collega Hans of een heus opiniestuk, geschreven door onze collega Melchert. Benieuwd? Je vindt het allemaal in onze eerste editie van het Delta Pi E-magazine! Want… We Know How to inform 😉

Klik hier om ons eerste Delta Pi E-magazine te lezen!

4.We Know How to surprise

Wie jarig is… trakteert! Deze keer was het de beurt aan onze collega’s om in het zonnetje gezet te worden. Samen met 3 collega’s zijn we in de auto gestapt en hebben we onze collega’s thuis verrast met een heerlijke lekkernij en een persoonlijke boodschap, handgeschreven op een kaartje. Uiteraard kon de confetti niet ontbreken. Erg leuk om al die blije gezichten te zien.

Volg Delta Pi naar de volgende 20 jaar!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Delta Pi door ons te volgen op LinkedIn.

Bekijk onze LinkedIn pagina