1. We Know How to build history2
  2. We Know How to toast1

Delta Pi

20 Insights

Bij Delta Pi geloven we dat je grip op verandering houdt door tijdig vooruit te kijken, te denken en te handelen. Een overtuiging waarmee we inmiddels al 20 jaar toonaangevende organisaties succesvol adviseren en ondersteunen om samen klaar te zijn voor morgen. Hoog tijd dus om daar eens bij stil te staan.

Dus grijpen we dit jaar twintig momenten aan om – zoals gebruikelijk – inzichten, kennis en oplossingen te delen en zo samen ons jubileum te vieren. Verspreid over het jaar worden aan de hand van ’20 insights’ grote én kleine festiviteiten georganiseerd voor collega’s, klanten en relaties.

Houd deze pagina dus goed in de gaten, want ook voor de organisatie van onvergetelijke jubilea geldt: ‘we know how’. Wordt vervolgd!

Bekijk onze insights!

2.We Know How to build history

Hoe tof is het om in een rijksmonument je werk te mogen verrichten voor en samen met klanten?  Hoe bijzonder en mooi is het om het station, met zijn zwarte plek in de historie, samen met de NS, een nieuwe duurzame invulling te mogen geven. En hoe gaaf is het dan als je kantoor ook nog eens verkrijgbaar is in lego uitvoering!

2450 lego stenen

Alweer 10 jaar is Delta Pi gehuisvest in een bijzonder monument: het oude stationsgebouw van Vught. Een station met een bewogen geschiedenis. Op maandag 1 februari ontvingen we Christian van der Ven en zijn vriendin Wilma van den Brink, die op een bijzondere manier hun werk in een hobby hebben laten overgaan. En ‘ons’ station staat daarin centraal! Christian heeft het station nagebouwd… in 2.450 Lego-stenen! Wij waren erg benieuwd naar het verhaal hierachter.

Het station is in 1868 officieel geopend en is het laatst overgebleven stationsgebouw van dit type in Nederland. Christian wilde dit station in Lego nabouwen omdat dit de plek is waar de opa van Wilma in 1943 aankwam, met als bestemming Kamp Vught. Hij hielp tientallen Franse krijgsgevangenen uit Duitsland ontsnappen, maar werd verraden. Regelmatig wandelen Christian en Wilma langs het station en voormalige kampterrein en realiseren zij zich dat wij onze vrijheid aan zulke gewone mensen, die tussen hoop en vrees helden werden, te danken hebben.

Originele architectuur

Christian woont in Vught en werkt in het dagelijks leven als archivaris in ’s-Hertogenbosch. Voor het ontwerp van het Lego-station heeft hij gebruik gemaakt van originele bouwtekeningen, foto’s en documentatie uit het archief. Christian vertelt: “Ik heb zo goed mogelijk de situatie proberen na te bouwen zoals deze was in 2003, vlak voordat het station zijn loketfunctie verloor. Belangrijkste vind ik, dat het Lego-model de architectuur van het eigenlijke gebouw recht doet. Vooral op de hoekrisalieten, de bovenramen en het dak heb ik stevig zitten puzzelen”.

Christian heeft een bouwinstructie geschreven waar in 295 stappen wordt uitgelegd hoe je het stationsgebouw in Vught zelf in lego kunt bouwen. De bouwinstructie is voor 3 euro te koop en met deze aanschaf steun je ook nog eens een goed doel. De opbrengst wordt namelijk gedoneerd aan Nationaal Monument Kamp Vught.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf aan de slag? Via de link hieronder kom je bij de bouwtekening.

Bouwtekening Stationsgebouw Vught

1.We Know How to toast

Delta Pi viert feest! Al 20 jaar werken wij met veel passie en enthousiasme voor dit mooie bedrijf. Een bijzondere mijlpaal waar we graag bij stil staan. Trots op wat we bereikt hebben. Trots op onze klanten en op ons team. Met alle medewerkers hebben wij de start van ons jubileumjaar op gepaste afstand “hybride” met elkaar gevierd. Proost!

Volg Delta Pi naar de volgende 20 jaar!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Delta Pi door ons te volgen op LinkedIn.

Bekijk onze LinkedIn pagina