Waterschap koppelt beleidsopgave Duurzaam Doen aan assetmanagement

Bij Waterschap Drents Overijsselse Delta is het ‘Duurzaam Doen’ de eerste beleidsopgave waarbij beleidssturing en prestatielevering binnen het assetmanagement worden verenigd.

De duurzaamheidsdoelen hiervoor komen voort uit de gesloten klimaatakkoorden en de Greendeal GWW. Daarnaast heeft het waterschap ook de uitdaging om het energieverbruik te verminderen, te vergroenen, de emissie van broeikasgassen en het gebruik van primaire grondstoffen te verminderen en circulair te maken.

Het waterschap heeft het pad naar verduurzaming, met de peiljaren 2030 en 2050, ingeslagen maar er is nog een weg te gaan. En vanaf april 2022 begeleidt Delta Pi ze hierin.

Duurzaamheidsdoelen

Belangrijk focuspunt hierin is het concreet maken van de duurzaamheidsdoelen vanuit het Waterbeheerprogramma 2022-2027 en daarvoor beleidssturing in te richten. Hoewel het assetmanagement bij het waterschap nog vol in ontwikkeling is, gaan de duurzaamheidsdoelen ook geborgd worden binnen het assetmanagement.

De beleidssturing zal plaatsvinden op prestaties, kosten en risico’s volgens het nieuwe bedrijfswaardenmodel van WDOD. Dit waardenmodel geef eveneens ruimte aan kansen.

Door de beleidsopgave ‘duurzaamheid’ concreet te maken en te combineren met de ontwikkeling assetmanagement, wordt het assetmanagementsysteem getoetst en ontstaan kansen voor verdere verbetering.

Een mooie samenwerking waarin de ambities van het waterschap en de expertise van Delta Pi optimaal tot hun recht komen.

Benieuwd wat Delta Pi voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van assetmanagement? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.