Delta Pi sleept vier ISO 31000 diploma’s binnen

Drie dagen lang doken vier consultants van Delta Pi in de wereld van risicomanagement, tijdens een ISO 31000 training. Gedurende deze trainingsdagen maakten ze zich de termen, definities en principes van risicomanagement eigen en verdiepten ze zich in het risicomanagement framework en risicomanagement proces. Aan het eind van de training werd hun opgedane kennis getoetst aan de hand van een multiple choice examen. En met succes:  Peter, Ivan, Joel en Ronny zijn met vlag en wimpel geslaagd.

De gediplomeerden met hun trainer Marinus de Pooter.

Certified ISO 31000 riskmanagement professional

Met het ISO 31000 diploma op zak, mogen de consultants zich ‘certified ISO 31000 riskmanagement professional’ noemen. Een hele mond vol, maar wat betekent dat nu precies? De ISO 31000 is de enige internationaal erkende ISO standaard in risicomanagement; een norm die een gemeenschappelijk begrippenkader en generiek raamwerk biedt voor het managen van risico’s. Volgens de ISO 31000 norm is een risico ‘het effect van onzekerheid op het bereiken van doelstellingen, zowel in positieve als in negatieve zin’.  Daarbij gaat het niet alleen om bedreigingen, maar ook om kansen die van invloed zijn op het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. De consultants van Delta Pi wisten deze kansen en bedreigingen al zeer nauwkeurig in kaart te brengen voor onze klanten, maar doen dit nu ook volgens de richtlijnen van de internationaal geldende richtlijnen. Peter vertelt: “De ISO 31000 training was erg nuttig. Ik werd gedwongen om, met 30 jaar ervaring in risicoanalyses, in de structuur van de ISO31000 te denken.”

Beste score ooit

De consultants werden opgeleid door Marinus de Pooter van IMF Academy, die de training al vele jaren verzorgt. Volgens hem behaalden Peter, Ivan Joel en Ronny de beste score ooit. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Tegelijkertijd is het een prettige bevestiging dat we met onze werkwijze en aanpak al goed op weg waren en onze klanten nu nog beter kunnen ondersteunen bij het verder optimaliseren van effectief risicomanagement. Zo kunnen we onze klanten de juiste handvatten bieden om risicomanagement structureel in de organisatie te verankeren. Met uiteindelijke doel: risico’s gestructureerd en systematisch beheersen om zo de organisatiedoelstellingen effectiever en efficiënter te bereiken.

Heb jij behoefte aan expertise op het gebied van risicomanagement binnen jouw project, programma of organisatie? Onze ‘certified ISO 31000 riskmanagement professionals’ kunnen niet wachten om hun kennis in de praktijk te brengen.