”Verhoog de veiligeid en productiviteit en minimaliseer downtime: leer sturen op betrouwbaarheid en beschikbaarheid van besturings- en beveiligingssystemen”.

In Nederland is het betrouwbaar functioneren van waterkeringen tunnels, bruggen, sluizen, gemalen en treinbeveiliging essentieel voor een veilige, leefbare en functionerende maatschappij. De betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid van de besturings- en beveiligingssystemen is hier een cruciaal onderdeel van. Maar hoe bouw, beoordeel én optimaliseer je deze systemen zodat je de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid kunt (blijven) waarborgen? En hoe toon je dit aan bij afnemers en toezichthouders? Dat en meer ga je leren in onze 3-daagse cursus RAMS voor Industriële Automatisering.

Wat ga je leren?

Wil jij je kennis van aantoonbaar betrouwbare Industriële Automatisering naar een hoger niveau tillen? Dan is onze cursus RAMS voor Industriële Automatisering een absolute must! Tijdens deze 3-daagse cursus leer je alles over de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid in dit domein, zowel tijdens de bouw als tijdens het onderhoud.

Je leert onder meer:

  • Hoe je de prestatie-eisen aan een systeem kunt specificeren. We gaan onder andere dieper in op vormen van software falen (faalwijzen), softwarekwaliteit en hoe externe factoren (waaronder cybersecurity) en interactie met de fysiek omgeving invloed hebben. Ook kijken we naar de rol van de machinerichtlijn;
  • Hoe je het ontwerp-, ontwikkel- en testproces passend in moet richten om de prestatie-eisen te halen. We verdiepen ons in de rol van de IEC61508- familie van standaarden;
  • Hoe je deze prestatie-eisen kunt borgen gedurende het ontwerp- en bouwproces en hoe je ontwepkeuzes kunt evalueren op hun impact op de betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid van het systeem. We gaan bijvoorbeeld dieper in op de rol van redundantie en fail-to-safe gedrag;
  • Hoe je het halen van de prestatie-eisen aantoont tijdens testen. Hoe richt je het master testplan en opleverdocumentatie hier op in. Ook verdiepen we ons in de rol van TOPAAS als meetinstrument;
  • Hoe je de prestaties blijft halen in het operationele gebruik van een syteem, waarbij we inzoomen op de omgang met monitoring, updates, systeemwijzigingen, objectmodificaties en objectveroudering.

Kortom, tijdens deze cursus leer je alles wat je moet weten om de prestaties van Industriële Automatisering te kunnen borgen, beoordelen en optimaliseren. Je ontwikkelt vaardigheden om de complexiteit van systemen te kunnen ontwerpen en te beheersen, zodat je de betrouwbaarheid van systemen kunt verhogen en downtime kunt minimaliseren.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Onze 3-daagse cursus RAMS voor Industriële Automatisering is ontworpen om IA specialisten te voorzien van diepgaande kennis en vaardigheden over betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoud en veiligheid in het domein van Industriële Automatisering. Of je nu werkzaam bent in de industrie, engineering, onderhoud, als (systeem) architect, ontwerper of adviseur. Deze cursus zal jouw vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Onze praktijkgerichte benadering biedt jou practische kennis en technieken die je direct kunt toepassen in je werk, ongeacht je ervaringsniveau.

Praktische informatie

Deze 3-daagse cursus is gepland op woensdag 2, 9 en 16 oktober 2024.

De cursusdagen zijn van 9.00 uur tot 16.00 uur. De cursuslocatie is het Delta Pi kantoor in het voormalig stationsgebouw in Vught, Stationsstraat 30a te Vught.

Kosten voor deelname per persoon bedragen € 2.250,- exclusief btw.

Interesse?

Vul dan je gegevens in via onderstaand aanmeldformulier. Wij nemen dan binnen 5 werkdagen contact met je op. Mocht je vragen hebben, mail ons dan via info@delta-pi.nl of bel met 085-301 80 92.

Wijzigingen in de inhoud van het cursusprogramma, duur, kosten en data van de cursus zoals vermeld op de website, zijn nadrukkelijk voorbehouden. Aan de inhoud van de website kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden cursus

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.