ProRail selecteert Delta Pi als partner voor risicomanagement

Als toonaangevende organisatie sluit ProRail niet zomaar een raamcontract af met de eerste de beste. Zoals vaak ging ook hier een uitgebreide aanbestedingsprocedure aan vooraf. Met trots kunnen wij melden dat Delta Pi en ProRail de handen de komende jaren ineen slaan op het gebied van risicomanagement.

ProRail opdrachtgever van Infrastructurele projecten

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegennet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. ProRail voert risicomanagement binnen haar projecten uit conform de RISMAN methodiek en het bedrijfsbrede ProRail kader risicomanagement dat gebaseerd is op de ISO31000. In de praktijk komt dat neer op een frequente risico-inventarisatie waarbij (on)gewenste gebeurtenissen, oorzaken en gevolgen in beeld worden gebracht en waarbij ieder risico wordt gekwantificeerd, semi-kwantitatief en kwantitatief (voor de kans van optreden en gevolgen voor tijd en geld) en zonodig worden voorzien van de juiste beheersmaatregelen. De RISMAN methodiek is gemeengoed binnen ProRail. De uitvoering (en registratie) ervan vertoont variaties. De afdeling projectanalyse binnen ProRail is verantwoordelijk voor het faciliteren van een aantal deelaspecten ten aanzien van de Projectbeheersing in de projecten, waarbij het accent ligt op de interactie tussen planning en risicomanagement en de interactie tussen de financiƫle (eindstand) prognose en risicomanagement.

Wieteke Vink, manager risicomanagement en projectanalyse van ProRail en Ivan Reijnen, directeur van Delta Pi

Raamovereenkomst ondersteuning risicomanagement

10 September 2019 vond de ondertekening plaats van de raamovereenkomst tussen ProRail en Delta Pi. De raamovereenkomst is afgesloten voor het uitvoeren van risicoanalyses bij infrastructurele projecten en kan ook organisatiebreed worden ingezet, bijvoorbeeld bij ontwikkelingen en projecten binnen assetmanagement, bedrijfsvoering en inkoop. Doelstelling van de raamovereenkomst is ProRail, die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, stapsgewijs te ondersteunen bij haar verdere ontwikkeling als professionele en betrouwbare partner in de projectenwereld. De raamovereenkomst is afgesloten voor een periode van 5 jaar.

Meer weten?

Heeft u behoefte aan expertise op het gebied van risicomanagement binnen uw project, programma of organisatie? Onze ‘gecertificeerde ISO31000 risicomanagement professionals’ brengen hun kennis graag in de praktijk.