Maak kennis met onze collega Pieter

Mijn naam is Pieter van de Werdt en ik ben begin 2023 als consultant begonnen bij Delta Pi. Voordat ik bij Delta Pi kwam, heb ik als adviseur gewerkt bij de provincie Noord-Holland. Daar heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van beweegbare kunstwerken, zoals bruggen en sluizen. Dit heeft veel raakvlakken met de kennis en kunde binnen Delta Pi. Mijn ervaring en kennis zijn daarmee een waardevolle aanvulling voor het team van Delta Pi. Ik zie veel ruimte om mezelf de komende tijd breder te ontwikkelen en daar heb ik enorm veel zin in.

In deze blog wil ik graag mijn ervaringen met jullie delen over mijn eerste halfjaar bij Delta Pi. Het is een inspirerende omgeving waarin ik werk en ik hoop jullie hiermee een inkijkje te geven in mijn werkzaamheden.  

Een indrukwekkende omgeving

Als geboren en getogen Vughtenaar was ik verbaasd dat ik niet eerder had opgemerkt dat het historische Station Vught nu dienst doet als kantoor. Dit rijksmonument uit 1866 heeft nog steeds zijn karakteristieke stations uitstraling weten te behouden, terwijl het interieur is omgetoverd tot een prachtig kantoor.

Bij mijn eerste kennismaking met Delta Pi werd ik hartelijk ontvangen door Peter en Ivan. Toen ik vertelde dat ik als kind regelmatig in de wachtruimte van het station had gezeten en samen met mijn vader kaartjes voor de trein kocht bij de balie, kreeg ik direct een uitgebreide rondleiding. Het was fascinerend om te zien hoe het oude stationsgebouw was gerestaureerd en hoe Delta Pi veel historische details heeft weten te behouden en te combineren met een moderne, flexibele indeling.

De keuze van Delta Pi om dit station als kantoor om te bouwen, gaf mij direct een gevoel van waardering. Het toonde mij dat Delta Pi zich niet enkel laat leiden door zakelijke doelstellingen, maar ook de maatschappelijke en culturele aspecten van haar activiteiten koestert. Het voelt als een inspirerende omgeving om in te kunnen werken en het is een mooie manier voor het behoud van cultureel erfgoed.

Het grijze gebied van (machine) veiligheid: oplossingen op maat

Tijdens mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan in het waarborgen van de machineveiligheid van beweegbare kunstwerken, zowel op object- als areaalniveau. Toen ik met mijn nieuwe collega de  Oosterscheldekering bezocht, vertelde ik over de uitdagingen van het vinden van de juiste veiligheidsmaatregelen in het grijze gebied tussen nieuwe normen en bestaande situaties, waaronder monumentale objecten. Soms kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een leuningwerk niet meer voldoet aan de huidige norm, maar slechts een kleine afwijking heeft die geen groot risico met zich meebrengt. In dergelijke gevallen kan er (onderbouwd) afgeweken worden van de norm. Het bepalen van de juiste maatregel is echter vaak complex en kan zelfs leiden tot hogere kosten en risico’s, zoals het  gebruik van tijdelijke opbouwconstructies van stijgerpijpen met uitstekende delen. Daarom is het van belang om deze discussie te voeren en niet blindelings een voorgestelde maatregel uit te voeren om maar aan de norm te voldoen. Tijdens ons bezoek aan de Oosterscheldekering zagen we toevallig een hekwerk dat met stijgerpijpen was verhoogd, en we konden allebei even lachen om de oplossing die gekozen was.

Collega uitgelicht - WER

Pionieren in onbekend terrein

Als consultant bij Delta Pi heb ik in het eerste half jaar veel geleerd en ervaren. De werkzaamheden zijn afwisselend en helpen mij om mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en nieuwe inzichten op te doen. Zo heb ik bijvoorbeeld gewerkt aan risicomanagement, faalkansanalyse en instandhoudingsplannen voor complexe infraprojecten. Ook heb ik een risicoanalyse gedaan naar niet-geƫxplodeerde munitie en gewerkt aan een aanbesteding voor een omvangrijke impactanalyse op het gebied van wateroverlast.

Wat mijn werk bij Delta Pi zo uitdagend maakt, is de mogelijkheid om te pionieren in onbekende gebieden. Delta Pi is een organisatie die nieuwe werkwijzen of methoden niet schuwt en altijd de uitdaging aangaat. Dit past perfect bij mijn eigen drive om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te vinden.

Naast mijn werkzaamheden op het gebied van beweegbare kunstwerken, heb ik gemerkt dat mijn expertise ook van toegevoegde waarde kan zijn in andere vakgebieden. Bij Delta Pi krijg ik regelmatig uitdagende vraagstukken voorgelegd die me dwingen om mijn kennis op een andere manier toe te passen. Dit stimuleert niet alleen mijn eigen ontwikkeling, maar draagt ook bij aan het succes van  de projecten waar ik aan werk.

Het eerste halfjaar als consultant bij Delta Pi heeft me veel energie gegeven en me gemotiveerd mezelf breder te ontwikkelen en nog meer uitdagingen aan te gaan. Ik ben blij deel uit te maken van een organisatie die toegewijd is aan innovatie en het behalen van resultaten.