Hoe voegt de NVRB waarde toe aan jouw organisatie?

De NVRB (Nederlandse Vereniging voor Risicoanalyse en Bedrijfszekerheid) geldt als hét kennisplatform in onze branche en wordt gedragen door toonaangevende bedrijven op het gebied van risicoanalyse en bedrijfszekerheid. Een vereniging die onze sector naar een hoger plan tilt. Delta Pi is er dan ook trots op dat collega Reinder Roos als bestuurslid PR, prominent onderdeel is van de NVRB.

Naast de bestuurskwaliteiten van Reinder levert Delta Pi als bedrijf ook een structurele bijdrage aan de beroepsvereniging. Zo worden vakgenoten bij elkaar gebracht, kennis gedeeld en worden actuele en relevante onderwerpen voor het voetlicht gebracht bij een kritisch publiek.

Door inhoudelijke discussies op niveau te organiseren, dragen wij bij aan de kwaliteit van advisering op deze thema’s. Zo zorgen we ervoor dat de NVRB, maar ook wij als Delta Pi, altijd goed op de hoogte is van wat er speelt op de markt.

Risicoanalyse vaak onderbelicht

Vanuit deze rol merken we dat risicoanalyses en bedrijfszekerheidsanalyses ter ondersteuning van besluitvorming vaak nog onbekend of minstens onderbelicht zijn. Dit wordt beaamt door onze vakgenoten binnen overheidsinstanties, aannemers en andere adviesbureaus.

Zonde, want gedegen risicoanalyses schetsen een helder beeld van een (toekomstige) situatie en regeren is vooruitzien. Dat geldt voor grote multinationals, maar ook voor MKB-bedrijven en zelfs voor startups. Zeker wanneer risicomodellen en bedrijfszekerheidsanalyses worden ingezet om bedrijfsdoelen efficiënter te bereiken.

Deze praktische toepasbaarheid van risicomodellen in de besluitvorming stond ook centraal op het zevende lustrumsymposium van NVRB. Waar lezingen van zeer ervaren collega’s uit diverse vakgebieden hun lessen uit het verleden met ons deelden aan de hand van concrete voorbeelden.

Zevende lustrum NVRB
Zevende lustrum NVRB

Andere lezingsavonden gaan bijvoorbeeld over ‘bedrijfszekerheid van gasopslag in Norg’, ‘Veiligheid en regelgeving in relatie tot onderhoud van drones’, ‘Beheer en uitdagingen voor 2030 van electriciteitsnetten’ en ‘Vervanging van F16-vloot’. Risicoanalyse en bedrijfszekerheid bestrijkt vele facetten en voegt waarde toe aan een grote diversiteit aan bedrijven.

Benieuwd wat de NVRB voor jou kan betekenen of wil je op de hoogte blijven van nieuwe lezingen? Bezoek dan de website van de NVRB.

Wil je een keertje sparren met Reinder? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.