Peter Bakker beklimt de Stelvio voor Stelvio for Life

Op 3 september jl. heeft onze collega Peter Bakker meegedaan aan Stelvio for Life. Met zijn 2.758 meter is dit de hoogste pas in Italië en een van de zwaarste beklimmingen in het wielrennen.

Persoonlijke uitdagingen

“Stelvio for Life was een dubbele uitdaging voor mij”, aldus Peter. Enerzijds stond het beklimmen van de Stelvio met de racefiets al jaren op het uitdagingslijstje van Peter. Anderzijds spreek het doel van Stelvio for Life Peter enorm aan.

De voorbereiding op de tocht en de tocht zelf brachten persoonlijke uitdagingen mee. 21 Kilometer klimmen (gemiddelde helling van 7,6%) is een uitdaging. Maar van 1.300 tot bijna 2.800 meter hoogte klimmen is een éxtra uitdaging vanwege de zuurstof beperking. Gelukkig heeft Peter in Nederland aardig wat kilometers kunnen maken. Ook de uitstapjes naar de ‘bergen’ in de Ardennen en Duitsland hebben bijgedragen aan een goede voorbereiding. Tijdens de tocht bleek een ander element de grootste uitdaging te zijn: onderkoeling. De mist, regen, wind en kou (op de top was het slechts 4 graden), hebben Peter niet uit het veld geslagen. Uiteindelijk heeft Peter de Stelvio in 2 uur en 20 minuten bedwongen. Een mooie prestatie voor een nog mooier doel!

1 Miljoen euro voor kankeronderzoek

Stichting Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) probeert via deze wandel-, hardloop- en fietstocht 1 miljoen euro op te halen voor onderzoek naar individuele kankerbehandeling. Door het opbouwen van een grote database wordt informatie verzameld over hoe de vele verschillende kankerbehandelingsmogelijkheden het beste uitwerken bij het door DNA gekenmerkte type van kanker dat iemand heeft. Het onderzoekscentrum heeft de missie om voor patiënten met kanker de meest effectieve en minst schadelijke behandeling van kanker te creëren. Daarmee krijgt kankerbestrijding een persoonlijker tintje. Het motto is dan ook “Cancer, we are taking it personally”.

Met 653 deelnemers heeft de Stelvio for Life in 2022 maar liefst 1,2 miljoen euro opgehaald. Het nog betere nieuws is dat deze onderzoeksmethodiek formeel door de gezondheidsraad is geaccepteerd. Dit betekent dat de methodiek de volgende fase in gaat.

Ben je geinspireerd geraakt door Peter en wil je deze uitdaging zelf aan gaan?

Via deze link vind je alle informatie.